Followers

ORDER FORM

ORDER DISINI..;) p/s:sila chek dengan betul email yang anda masukkan pada email address
NAMA:
Email Address:
ALAMAT UNTUK PENGHANTARAN:
POSKOD:
NO TELEFON:
PESANAN(sila catatkan kod/nama produk dan kuantiti yang anda ingin pesan):
CARA BAYARAN: transfer via maybank2u
cash deposit maybank
transfer via cimbclicks
cash deposit cimb
western union
SAYA AKAN BUAT BAYARAN DALAM MASA: 10minit selepas asmani reply email
1hari selepas asmani reply email
Choose Your Preferred Shipping Method: POS LAJU SEMENANJUNG
POS LAJU SBH&SRWK
note(jika terdapat apa2 pesanan):

SELEPAS KLIK SUBMIT ORDER, SILA TUNGGU REPLY ORDER DARI SAYA. TERIMA KASIH ;)


This contact form was created by Freedback.

Sunday, February 27, 2011

makeup dinner

Petang tadi saya ada terima tempahan makeup dari sorang student bioproses.Pusat Kejuruteraan Bioproses ada buat dinner malam ni untuk pelajar tahun akhir...jadi orang dah minta tolong makeup kan saya sambut la dengan tangan terbuka dan dada yang lapang.hehe.walaupun tak de bayaran mahal,tp sebabkan saya minat,saya sangat suka.buat setakat yang termampu.dan si Diedie ni ada la bagi bayarannya.saya terima dengan senyum simpul.lagi pun memang saya sangat suka make-up kan orang.hihi..Thanks Diedie sebab bagi gambar di paparkan kat blog saya ni.;)

Taraaaaa....ni dia hasil nya...


Make-up macam ni tak susah sangat.Tak perlu bermain dengan banyak warna.lagipun sekarang ni bukan trend solekan yang macam burung merak,warna warni.Warna biar natural tapi menarik.

Untuk seluruh wajah, saya pakaikan foundation loreal true match.dan satu lapis bedak tabur mineral foundation ronasutra creampeach(01). 

Untuk hilangkan kesan lebam dibawah mata, saya letak bedak ronasutra warna sawoyellow(02).pakai kan dengan cara dap-dapkan dengan guna berus concealer.

apply sekali lagi bedak ronasutra warna creampeach pada seluruh muka menggunakan berus lembut.biar sapuan sekata dan nampak flawless...

dah selesai solekan asas, apply eye shadow.Ini yang saya focuskan. bahagian bawah tulang kening, saya apply warna cream shining.biar nampak timbul. dan pada kelopak mata saya letak warna coklat keemasan.di hujung kelopak mata sedikit warna hitam untuk nampakkan mata sedikit galak.;)..eyeliner pulak saya pilih yang ada glitter.jadi mata nampak lagi bundar dan besar.sesuai pada waktu malam.

bibir saya apply warna soft pink.biar nampak manis dan lembut.Itu saja untuk entry kali ni..selamat mencuba..;)

5 comments:

Naja Syakila said...

Nice Make-up =)

siti asmani abdullah said...

thnks naja..

aNa said...

suke mekap mata 2..kulit pon soft je:)

siti asmani abdullah said...

thnks ana..buleh cuba la...guna eyeshadow maybeline yg ada glitter tu..tp kena cermat..bru solekan nmpak kemas.

Sayang_dye said...

pndi la dye make up....