Followers

ORDER FORM

ORDER DISINI..;) p/s:sila chek dengan betul email yang anda masukkan pada email address
NAMA:
Email Address:
ALAMAT UNTUK PENGHANTARAN:
POSKOD:
NO TELEFON:
PESANAN(sila catatkan kod/nama produk dan kuantiti yang anda ingin pesan):
CARA BAYARAN: transfer via maybank2u
cash deposit maybank
transfer via cimbclicks
cash deposit cimb
western union
SAYA AKAN BUAT BAYARAN DALAM MASA: 10minit selepas asmani reply email
1hari selepas asmani reply email
Choose Your Preferred Shipping Method: POS LAJU SEMENANJUNG
POS LAJU SBH&SRWK
note(jika terdapat apa2 pesanan):

SELEPAS KLIK SUBMIT ORDER, SILA TUNGGU REPLY ORDER DARI SAYA. TERIMA KASIH ;)


This contact form was created by Freedback.

Wednesday, February 9, 2011

Tipss make-up menggunakan RONASUTRA mineral foundation


assalamualaikum..
sy nk kongsi sikit tips mekap guna ronasutra mineral foundation ni..sy pun tak pandai sngt make-up cantik2..tp boleh la sekadar nk gi jejalan dan dinner..hehe;)

sebelum tu nk introduce sikit about ronasutra mineral foundation ni. Ia didatangkan dlm bentuk serbuk yang sngt halus dan mulus.di proses dgn begitu halus sekali. bedak ni diperbuat dari 100% tanah galian asli & bahan mineral terpilih untuk melindung, merawat dan merapi wajah kita.bukan sekadar make-up tp merawat dan melindung sekali.kira 3 in 1 la..;)..hebat kan.

post yg lepas sy dh listkan warna dan contoh artis untuk disesuaikan dgn warna yg suitable.so tak de masalah lagi untuk memilih warna yang bersesuaian kan...tp sy lebih suka guna dua warna sekaligus time make-up....hehe. sy guna warna sawo yellow(o2) pada seluruh wajah dan sapu sedikit warna natural buff(03) pada tulang pipi dan rahang.boleh jugak kalau nk guna warna honey(04)...

ok now jom kita make-up;)

first skali buka penutup bedak dan kita akan dapati 4 lubang kecik yang ditutup sticker kan.bukak sticker tu dan tuang sedikit bedak ke dlm penutup bedak.baru la jimat...;)

ok,sebelum tu wajah mestilah dibersihkan terlebih dahulu..letak moisturaiser pada 5 bahagian muka iaitu dahi,kedua belah pipi,dagu dan hidung.5 titik shj dan sapu rata pada wajah.moisturaiser ronasutra ni cepat menyerap pada wajah dan anda tak perlu tunggu lama untuk pastikan ia betul2 menyerap pada wajah.

kemudian sapu bedak ke wajah dgn cara tekan sedikit demi sedikit bedak ronasutra dan ratakan dengan cara sapuan ke bawah. ulang langkah ini untuk mendapatkan kesan sapuan bedak yang lebih tebal. guna span tiga segi atau powder puff untuk menekan bedak pada wajah dan kemaskan sapuan bedak menggunakan berus lembut.

ok selesai solekan asas kita....boleh la smbung makeup pada bahagian mata pula. setiap kali make-up,sy highlight kan pada bahagian mata kerana,disinilah aura kita..hehehe..konon2 nye lah.;P

beralih pada bahagian mata,pemilihan pembayang mata warna coklat terang atau warna coklat keemasan selalu menjadi pilihan saya..untuk dapatkan solekan mata yang lebih menarik sapu warna yang lebih gelap pada hujung mata,untuk dapatkan mata yang lebih bundar gunakan ayeliner dan sapu maskara pada bulu mata agar nmpak lentik dan tebal.pilihan eyeshadow dan eyeliner sy pilih maybeline.:)

bibir pula pilihan sy warna-warna pastel sperti soft pink, pich dan kdg2 pelembab bibir sahaja..hehehe.

ok itu sahaja tips mekap nk kluar jalan2..hehe



its me..abaikan tangan yg gelap.hehe;P






2 comments:

aNa said...

yg last 2 klaka la akak..
(abaikan tangan yg gelap) ok lah.. huhu=)

siti asmani abdullah said...

hehehe...tangan mmg gelap pon..;)